Page 15 - Tant per tant fem-ho bé
P. 15
15
El menjar no es llença!
Estalvia temps, espai i diners amb
la nevera i el rebost ben endreçats
El malbaratament alimentari és el menjar que perdem o llencem Trobaràs informació i múltiples
durant tota la cadena alimentària destinada al consum humà. receptes d’aprofitament per no
En l’àmbit domèstic, podem evitar el malbaratament planificant malbaratar els aliments a la web
els menús, amb una mica d’imaginació i reaprofitant els aliments. www.somgentdeprofit.cat/receptes
Col·loca a l’altura dels Per guardar menjar, Elabora conserves Organitza els aliments
ulls els aliments que més utilitza recipients casolanes per allargar per categories i agrupa
utilitzis i els productes hermètics i, la vida dels aliments capses i llaunes.
que caduquin abans. preferiblement, (confitats, en escabetx,
transparents. melmelades...).
Si et sobra carn cuita o
d’un rostit, pots fer-ne un
sofregit amb tomàquet
per a pasta, arròs, pizzes...
o bé preparar un farcit de
croquetes, canelons, etc.
Congela els aliments Etiqueta els envasos Abans d’anar a comprar, I si et sobra peix, pots fer-
cuinats en racions amb la data d’entrada fes una llista que inclogui ne croquetes, bunyols,
petites. al congelador. només el que necessites. pastissos o púdings.