Page 12 - Fira del Tap 2018
P. 12
Palafrugell. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]
vins que provarem és que els taps són de suro i fabricats a Cassà o a
gironina Laura Masramon. La característica que relliga els quatre
de Celler Augustus [4]. Aquest tast serà conduït per la sommelier
d’Els Trefins, que ens faran gaudir amb les
rematarem, com l’any passat, amb l’actuació
de Can Descregut [3] i Augustus Microvinificacions xarel·lo vermell
Passarell d’Empordàlia [2]; i dos més de la DO Penedès: Equilibri
la fleca Selvana. Després del sopar ho
tast de dos vins de la DO Empordà: Mar Endins d’Oliveda [1] i
Celler Cooperatiu d’Espolla i el pa de
monovarietals –elaborats amb una sola varietat de raïm– és la d’un
amb garnatxa d’Espolla. El vi serà del
I la proposta que fem als que voleu experimentar amb vins
pastisseria Néctar, acompanyada
postres: coca del taper de la fleca
al Penedès el raïm més cultivat és el xarel·lo –blanc i vermell–.
pebrot i tomata i xai amb pèsols. De
>>L’Empordà és terra de garnatxes –blanca, roja i negra– en canvi
pota i tripa de vedella, bacallà amb
pollastre amb tripes de bacallà,
que tastarem en aquesta edició serà:
poble amants dels fogons. El menú
quinzena de cuiners i cuineres del
l’Entitat Gastronòmica de Cassà i una
Gavarres– a base de cassoles cuinades per
anaven a fer una xefla als hostals de les
4
1
2
3
I DE LA DO EMPORDÀ AMB LAURA MASRAMON
TAST DE VINS MONOVARIETALS DE LA DO PENEDÈS
Diumenge 10 > Àgora/plaça de la Coma
Una fira que reforça Cassà [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA] també hi haurà servei de cafès i de combinats per allargar la vetllada. seves conegudes cançons de taverna. Aquest any, com a novetat, l’experiència i soparem –tal com feien abans els vells tapers quan a saber què és anar a fer un xic-xec. En aquesta edició repetirem >>Ara força gent, amb l’experiència de l’any passat, ja comença I CANÇÓ DE TAVERNA AMB ELS TREFINS XIC-XEC: SOPAR DELS VELLS TAPERS Dissabt
com a referent del món del tap ORGANITZACIÓ > DIRECCIÓ TÈCNICA >
>>Amb la primera edició de la Fira del Tap, l’Ajuntament de
Cassà de la Selva va fer una aposta ferma i decidida per crear >
un marc que servís per difondre el patrimoni, la història, la vida AMB EL SUPORT DE
social... i tots aquells aspectes vinculats a la indústria del tap de
suro. Les suredes de les Gavarres no només han estat un espai SUR O • INDÚS TRIA • G AS TR ONOMIA
natural de gran valor, sinó que encara produeixen una part de
la matèria primera que serveix per a l’elaboració de taps de vi, PATROCINADORS >
cava o xampany, sobretot a Cassà i a Palafrugell. Però la vida PELA DEL SURO I ESMORZAR DELS PELADORS DEMOSTRACIÓ DE L’OFICI DE TAPER ESTANDS DE PRODUCTES FABRICATS AMB SURO
dels tapers d’abans no només era treballar, també hi havia temps
per anar a fer un xic-xec, a cacera, a buscar bolets, a cantar a
les tavernes... Dediquem un cap de setmana ple d’activitats a ALTRES PATROCINIS >
reivindicar el passat, el present i, sobretot, el futur del món surer
i taper de Cassà i del nostre entorn; un sector que té l’honor,
amb els seus taps, de ser present a les millors bodegues, cellers o © GRÀFICA EL TALLER DE CAN VERGELI COL·LABORADORS >
taules dels restaurants més exclusius del món. RUTA DEL SURO TEATRALITZADA XIC-XEC I CANÇÓ DE TAVERNA TAST DE VINS DE LES GAVARRES I DE LES DO EMPORDÀ I PENEDÈS
www.firadeltap.cat AGRAÏMENTS > Entitat Gastronòmica de Cassà // La Colla // GREC // A tots els col·laboradors que de manera desinteressada participen a la Fira CASSÀ DE LA SELVA ©ICSuro 8·9·10 JUNY 2018 ©ICSuro www.firadeltap.cat ©ICSuro
@firadeltap
Desplegable2018_627x210_03 IMP.indd 1 15/05/2018 11:24:26