Page 4 - Fira del Tap 2017
P. 4
Pela del suro + tast d’esmorzar de Peladors demostraCiÓ de l’antiC oFiCi de taPer
Dissabte 17 / diumenge 18 > Can Vilallonga Dissabte 17 / diumenge 18 > Plaça de la Coma i plaça del Dr. Botet
>>De Sant Joan a Sant Jaume,
les suredes de les Gavarres, de
l’Ardenya, del Montseny o de
l’Albera s’omplien de peladors
de suro que feien temporada.
Encara en queden, però
molts menys que fa 30 o 40
anys. Compartirem aquesta
experiència per saber quines
eines utilitzen per llevar
l’escorça de l’arbre, com veuen
si un suro es pot pelar o no,
quina és la feina de cada >>Per explicar i ensenyar com era antigament l’ofici de taper,
un a la colla de peladors... bàsicament només són necessàries dues màquines: una llescadora
I també compartirem amb i una barrina. Després d’haver bullit el suro, amb aquestes dues
ells l’esmorzar: ceba, bitxo, eines es llescaven les pannes i es feien els taps. A partir d’aquí venia
tomata, olives, un bon raig la feina de triar i classificar, una tasca molt delicada i pràcticament
d’oli... i tot servit dins d’una reservada només a les dones. En aquesta Fira del Tap, a part de
panna de suro. veure fer taps a la manera antiga, també veurem com es fa un
[+ inFormaCiÓ i Horaris rusquer, com es capeja el suro, com es fan taps especials...
al Programa] [+ inFormaCiÓ i Horaris al Programa]