Page 5 - Fira del Tap 2017
P. 5
debats: la sureda, la indústria i el mÓn del vi esPai de ‘xiCs-xeCs’
Dissabte 17 > Sala de la Coma Dissabte 17 de juny / diumenge 18 de juny > Pati de Can Trinxeria
>>La fira servirà de marc per posar a debat alguns aspectes de >>Els vells tapers de Cassà, quan anaven en colla als hostals de
present i de futur vinculats al sector surer i s’hi tractaran tres aspectes muntanya a fer un tiberi o una xefla, deien que anaven a fer un
concrets: la sureda, la indústria i la vinculació dels xic-xec. Per això volem recrear un espai per poder tastar els plats
taps amb el món del vi. D’entrada, ja es plantegen que es cuinaven en aquells fogons populars on els tapers anaven a
alguns interrogants: per què de les suredes de les fer els xics-xecs. Tastarem: bacallà amb cigrons i ou dur, pollastre
Gavarres no es pot treure amb tripes de bacallà, peus de porc amb cargols, conill amb pebrot
més suro de qualitat i tomata, i pota i tripa de vedella. De postres, tastarem la coca del
del que ara en surt? taper, creada pel pastisser local Jordi Reverter expressament per
Com ho podem fer a aquesta Fira i l’acompanyarem amb
per recuperar la salut
©ICSuro dels nostres boscos? garnatxa d’Espolla. L’Entitat
Gastronòmica de Cassà,
Per què utilitzem pocs amb l’ajuda de cuiners
productes fabricats amb i cuineres locals,
suro –bosses, carteres, aficionats a la cuina,
bijuteria...– si el tenim tan seran els responsables
©Corkland proper? El suro, a part de tapar de preparar les cassoles
que podrem tastar a base de
ampolles de vi o de cava, pot
servir per fabricar material tiquets, al pati de Can Trinxeria,
per a la construcció, per a aïllaments o per a decoració? Podem tapar el dissabte per sopar i el diumenge
ampolles de vi amb taps trets de la mateixa finca on hi ha les vinyes? per dinar.
[+ inFormaCiÓ i Horaris al Programa] [+ inFormaCiÓ i Horaris al Programa]