Page 5 - Fira del Tap 2017
P. 5

debats: la sureda, la indústria i el mÓn del vi            esPai de ‘xiCs-xeCs’
    Dissabte 17 > Sala de la Coma                              Dissabte 17 de juny / diumenge 18 de juny > Pati de Can Trinxeria

    >>La fira servirà de marc per posar a debat alguns aspectes de   >>Els vells tapers de Cassà, quan anaven en colla als hostals de
    present i de futur vinculats al sector surer i s’hi tractaran tres aspectes   muntanya a fer un tiberi o una xefla, deien que anaven a fer un
                   concrets: la sureda, la indústria i la vinculació dels   xic-xec. Per això volem recrear un espai per poder tastar els plats
                   taps amb el món del vi. D’entrada, ja es plantegen   que es cuinaven en aquells fogons populars on els tapers anaven a
                   alguns interrogants: per què de les suredes de les   fer els xics-xecs. Tastarem: bacallà amb cigrons i ou dur, pollastre
                                   Gavarres no es pot treure   amb tripes de bacallà, peus de porc amb cargols, conill amb pebrot
                                         més suro de qualitat   i tomata, i pota i tripa de vedella. De postres, tastarem la coca del
                                          del que ara en surt?   taper, creada pel pastisser local Jordi Reverter expressament per
                                          Com ho podem fer     a aquesta Fira i l’acompanyarem amb
                                         per recuperar la salut
    ©ICSuro                             dels nostres boscos?   garnatxa d’Espolla. L’Entitat
                                                               Gastronòmica de Cassà,
                                       Per què utilitzem pocs   amb l’ajuda de cuiners
                                      productes fabricats amb   i cuineres locals,
                                     suro –bosses, carteres,   aficionats a la cuina,
                                  bijuteria...– si el tenim tan   seran els responsables
    ©Corkland                     proper? El suro, a part de tapar   de preparar les cassoles
                                                               que podrem tastar a base de
                                  ampolles de vi o de cava, pot
                                  servir per fabricar material   tiquets, al pati de Can Trinxeria,
    per a la construcció, per a aïllaments o per a decoració? Podem tapar   el dissabte per sopar i el diumenge
    ampolles de vi amb taps trets de la mateixa finca on hi ha les vinyes?  per dinar.
    [+ inFormaCiÓ i Horaris al Programa]                       [+ inFormaCiÓ i Horaris al Programa]
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10