Page 3 - Fira del Tap 2018
P. 3
Divendres 8 > Espai Tast i Àgora/plaça de la Coma Dissabte 9 > Pati de Can Trinxeria
BEURE A GALET I AMB PORRÓ // TAST DE VINS DE LES XIC-XEC: SOPAR DELS VELLS TAPERS
GAVARRES AMB PRODUCTES DE ‘GIRONA EXCEL·LENT’ I CANÇÓ DE TAVERNA AMB ELS TREFINS
>>El primer acte popular de la Fira >>Ara força gent, amb l’experiència de l’any passat, ja comença
del Tap anirà a càrrec del periodista a saber què és anar a fer un xic-xec. En aquesta edició repetirem
i crític gastronòmic Salvador Garcia- l’experiència i soparem –tal com feien abans els vells tapers quan
Arbós, i de Montserrat Molla, enòloga anaven a fer una xefla als hostals de les
i viticultora del celler Mas Molla de Gavarres– a base de cassoles cuinades per
Calonge. Ens explicaran, i posarem a l’Entitat Gastronòmica de Cassà i una
la pràctica, com es beu a galet o amb quinzena de cuiners i cuineres del
porró. Tot seguit, el cuiner Pep Nogué poble amants dels fogons. El menú
ens prepararà productes que tastarem en aquesta edició serà:
de ‘Girona Excel·lent’ com pollastre amb tripes de bacallà,
olives farcides amb anxoves pota i tripa de vedella, bacallà amb
de l’Escala i cítrics, foie-gras pebrot i tomata i xai amb pèsols. De
semicuit amb garnatxa o figues postres: coca del taper de la fleca
amb textures de cacau. Aquests pastisseria Néctar, acompanyada
plats s’acompanyaran amb vins amb garnatxa d’Espolla. El vi serà del
de quatre cellers de les Gavarres Celler Cooperatiu d’Espolla i el pa de
que el mateix Garcia-Arbós la fleca Selvana. Després del sopar ho
ens presentarà: Eccociwine, de rematarem, com l’any passat, amb l’actuació
Sant Martí Vell; Mas Oller, de Torrent; Celler Brugarol, de Palamós; d’Els Trefins, que ens faran gaudir amb les
Celler Mas Molla, de Calonge. Ho rematarem amb carquinyolis de seves conegudes cançons de taverna. Aquest any, com a novetat,
la fleca pastisseria Selvana de Cassà i ho farem passar amb malvasia també hi haurà servei de cafès i de combinats per allargar la vetllada.
del Mas Molla. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA] [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]