Page 3 - Fira del Tap 2018
P. 3

Divendres 8 > Espai Tast i Àgora/plaça de la Coma          Dissabte 9 > Pati de Can Trinxeria
    BEURE A GALET I AMB PORRÓ // TAST DE VINS DE LES           XIC-XEC: SOPAR DELS VELLS TAPERS
    GAVARRES AMB PRODUCTES DE ‘GIRONA EXCEL·LENT’              I CANÇÓ DE TAVERNA AMB ELS TREFINS

                          >>El primer acte popular de la Fira   >>Ara força gent, amb l’experiència de l’any passat, ja comença
                          del Tap anirà a càrrec del periodista   a saber què és anar a fer un xic-xec. En aquesta edició repetirem
                          i crític gastronòmic Salvador Garcia-  l’experiència i soparem –tal com feien abans els vells tapers quan
                          Arbós, i de Montserrat Molla, enòloga                 anaven a fer una xefla als hostals de les
                          i viticultora del celler Mas Molla de                    Gavarres– a base de cassoles cuinades per
                          Calonge. Ens explicaran, i posarem a                       l’Entitat Gastronòmica de Cassà i una
                          la pràctica, com es beu a galet o amb                       quinzena de cuiners i cuineres del
                          porró. Tot seguit, el cuiner Pep Nogué                       poble amants dels fogons. El menú
                                ens prepararà productes                                 que tastarem en aquesta edició serà:
                                de ‘Girona Excel·lent’ com                              pollastre amb tripes de bacallà,
                                olives farcides amb anxoves                             pota i tripa de vedella, bacallà amb
                                de l’Escala i cítrics, foie-gras                        pebrot i tomata i xai amb pèsols. De
                                semicuit amb garnatxa o figues                          postres: coca del taper de la fleca
                                amb textures de cacau. Aquests                          pastisseria Néctar, acompanyada
                                plats s’acompanyaran amb vins                          amb garnatxa d’Espolla. El vi serà del
                                de quatre cellers de les Gavarres                     Celler Cooperatiu d’Espolla i el pa de
                                que el mateix Garcia-Arbós                           la fleca Selvana. Després del sopar ho
                                ens presentarà: Eccociwine, de                     rematarem, com l’any passat, amb l’actuació
    Sant Martí Vell; Mas Oller, de Torrent; Celler Brugarol, de Palamós;        d’Els Trefins, que ens faran gaudir amb les
    Celler Mas Molla, de Calonge. Ho rematarem amb carquinyolis de   seves conegudes cançons de taverna. Aquest any, com a novetat,
    la fleca pastisseria Selvana de Cassà i ho farem passar amb malvasia   també hi haurà servei de cafès i de combinats per allargar la vetllada.
    del Mas Molla. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]                  [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]
   1   2   3   4   5   6   7   8