Page 5 - Fira del Tap 2018
P. 5

Dissabte 9 > Àgora/plaça de la Coma                        Diumenge 10 > Àgora/plaça de la Coma
    CONFERÈNCIA SOBRE LA IMPORTÀNCIA DEL TAP DE SURO           TAST DE VINS MONOVARIETALS DE LA DO PENEDÈS
    EN EL CAVA // DEBATS SOBRE LA SUREDA I EL SURO             I DE LA DO EMPORDÀ AMB LAURA MASRAMON


    >>El marc de la fira és una bona plataforma per posar a debat alguns   1  2  3      4
    aspectes vinculats al sector del suro i del tap. Començarem amb un
    acte que vincula comercialment, des de fa molts anys, les poblacions
    de Sant Sadurní d’Anoia i Cassà: el cava i el tap. Serà una conferència
    que servirà per destacar la importància del tap de suro en el procés
    d’elaboració del cava i anirà a càrrec d’un representant del sector del
    cava; la presentació de l’acte serà de Joan Puig, director general del
                  Grup Oller. També hi haurà tres cara a cara que
                    serviran per posar a debat aspectes relacionats
                      amb la sureda i el suro: 1. Les problemàtiques
                       associades a la gestió de les suredes catalanes,
                       andaluses i extremenyes, amb Rosendo    >>L’Empordà és terra de garnatxes –blanca, roja i negra– en canvi
                       Castelló, president del Consorci Forestal   al Penedès el raïm més cultivat és el xarel·lo –blanc i vermell–.
                       Catalunya, i Agustín Coca, antropòleg de la   I la proposta que fem als que voleu experimentar amb vins
                       Universidad Pablo de Olavide de Sevilla; 2.   monovarietals –elaborats amb una sola varietat de raïm– és la d’un
     ICSURO           Les característiques del suro català respecte   tast de dos vins de la DO Empordà: Mar Endins d’Oliveda [1] i
                    del suro d’altres territoris, amb els empresaris   Passarell d’Empordàlia [2]; i dos més de la DO Penedès: Equilibri
                  tapers Enric Vigas, de Palafrugell, i Joan Costa,   de Can Descregut [3] i Augustus Microvinificacions xarel·lo vermell
    de Cassà; 3. La valorització de la sureda com a recurs turístic,   de Celler Augustus [4]. Aquest tast serà conduït per la sommelier
    amb Josep Capellà, expert en turisme i desenvolupament local, i   gironina Laura Masramon. La característica que relliga els quatre
    Francisco Oliveira, alcalde de Coruche (Portugal). [+ INFORMACIÓ AL   vins que provarem és que els taps són de suro i fabricats a Cassà o
    PROGRAMA]                                                  a Palafrugell. [+ INFORMACIÓ AL PROGRAMA]
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10